IPC Member and IPC Authorized DistributorIPC Official Certification for All Trainers and Specialists Certification Programs

Furnizor de instruiri și standarde

pentru industria electronica din ROMANIA

L&G ADVICE SERV SRL sursă de educare, formare și certificare

profesională, conform programelor de training elaborate de către IPCL&G ADVICE SERV OFERA CLIENȚILOR INTERESAȚI PROGRAMUL IPC DE TRAINING ȘI CERTIFICARE DESIGNER PCB -- CERTIFIED INTERCONNECT DESIGNER

Programul IPC de Certificare Designer CID (Interconnect Certified Designer)-modul Bază

Acest program de dezvoltare profesională asigură o evaluare obiectivă a competențelor de bază în proiectarea de PCB, fiind bazat mai mult pe standardele industriei electronice decât pe specificațiile unei singure companii, aceste cursuri îmbunătățesc și evaluează cunoștințe tehnice, cum ar fi cele de a transforma o descriere de circuit electronic într-un design de PCB, care apoi pot fi fabricate, asamblate și testate în mod corespunzător în orice locație.

Programul IPC de Certificare Designer CID (Interconnect Certified Designer)-modul Bază nu este realizat doar pentru designeri. Mulți profesioniști care lucrează în industriile de realizare a interconexiunilor electrice sunt certificați în inginerie electrică și mecanică, inginerie de fabricație PCB, tehnicieni de asamblare, inginerie de producție și inginerie componente. Certificarea poate fi un pas important în cariera unei persoane. Câștigul Dvs. de a fi CID este o modalitate foarte bună de a fi recunoscut pentru înțelegerea standardelor care stau la baza proiectării în electronică și la producerea ansamblurilor electronice.

CID (Certified Interconnect Designer) -  modul Bază reprezintă o acreditare profesională de valoare și este recunoscută în întreaga industrie electronică. Acest curs tehnic asigură cel puțin 5 ani de experiență practică designerilor de PCB. Deoarece programul IPC de Certificare Designer – modul Bază stabilește, așa cum se și denumește, un fundament în luarea deciziilor în design și de aplicare practică a standardelor IPC, programul este deschis pentru tot personalul tehnico- ingineresc și managerilor cu interes în design: Vânzări, Achiziții, R & D, Calitate și de Testare.

Sesiunea de CID se desfășoară astfel:


• înregistrarea se face cu cel puțin trei săptămâni înainte de sesiunea de clasă pentru asigurarea timpului de studiu
• materialele de curs vor fi trimise atunci când înregistrarea este confirmată (platită);
•un studiu independent al materialelor de curs înainte de sesiune;
• participanții trebuie să fie familiarizați cu materialele de curs înainte de sesiunea de clasă
• două zile de instruire la clasă condusă de un instructor IPC-calificat;
•un examen cu mai mult de 100 de întrebări cu răspunsuri multiple – un rezultat pozitiv de 73% sau mai mare este necesar pentru a obține statutul de CID – modul Bază

Taxa de participare, 1650 euro pe participant, în RON la cursul BNR din ziua plății, fără TVA, include:


• două zile de instruire la clasă, condus de un instructor IPC-calificat
• sesiunea de examene și consultările individuale cu instructorul
• certificatul
• verificarea stării certificării - vizitați www.ipc.org/List-of-Certified-Designers
Nu este nevoie de a cumpăra separat orice standard. Pentru mai mulți participanți din aceeași firmă se acordă reduceri ale taxei.

Cele două zile de instruire la clasa de curs, de obicei, încep la 08:30 și se încheie la 17:00 în fiecare zi, cu “check-in” începând de la 08:00 în prima zi. Examenul se administrează în a treia zi, încheierea se face înainte de prânz.

Taxa de participare în cazul anulării înregistrării nu va fi rambursată odată ce materialele au fost livrate. Participanții pot să se transfere la o altă sesiune.

Materiale de curs CID – modul Bază sunt în limba engleză:

Designerul Certificat IPC va cunoaște următoarele documente:

    • IPC-2221, Standard on Printed Board Design,
    • IPC-2222, Sectional Standard on Rigid Organic Printed Boards,
    • IPC-DRM-18, Desktop Reference Manual for Components,
    • CID Study Guide, oferă cadrul de luare a deciziilor  în design în aplicarea standardelor IPC

Certificare Designer - Conținutul cursului, ordinea de zi, examen

Conținutul cursului

Programul IPC de Certificare Designer CID – modul Bază oferă o evaluare obiectivă a cunoștințelor de design: modul corect de a transforma o schemă electronică într-un design de PCB care poate fi fabricat, asamblat și testat. Participanții la program vor învăța, de asemenea, despre fabricația de PCB și asamblarea la care se referă designul.

Standardele IPC constituie cadrul pentru conținutul cursului în care se aplică principiile de proiectare pentru utilizarea produsului final în condițiile reale de exploatare.

Programul IPC de Certificare Designer CID – modul Bază este oferit prin intermediul centrelor de formare IPC-licențiate peste tot în lume dar și în România. Înregistrează-te pentru cursul CID la centrul din România și vei primi aceleași cunoștințe tehnice ca la orice alt centru licențiat din lume.

Sesiunea de curs constă dintr-o instruire la sală de clasă, condusă de un instructor IPC calificat, urmată de un examen. Clasa oferă o aprofundare a principiilor conținute în materialele de curs și este recomandată pentru orice persoană interesată în obținerea certificării CID. Participanții la program sunt de așteptat să fie familiarizați cu materialele de curs înainte de sesiunea de clasă, astfel încât este necesară înregistrarea în avans! Vor fi de cel puțin două (2) zile intense de instruire la sală de clasă cu o analiză intensivă a materialului din curs.

Examenul se administrează în a treia zi a sesiunii cursului.

Certificatele sunt sunt acordate participanților la program, care ating un scor la examen de cel puțin 73%. Verificarea stării statutului de Certificat este disponibilă doar pe site-ul IPC la www.ipc.org/List-of-Certified-Designers.

Agenda

Un exemplu de Agenda cursului de pregătire CID (. Pdf) gasiți aici.

• Layout
• Considerații electrice
• Materiale
• Cerințe pentru componente
• Cerințe pentru asamblare
• Fabricația plăcii cu circuite imprimate
• Caracteristici fizice ale plăcii cu circuite imprimate
• Documentație
• Inspecție și testare
• Fiabilitate

Examen

Un exemplu de întrebări de la examenul final de certificare CID este disponibil în format PDF aici.

Procesul de examinare

Testarea de tip grilă este supravegheată de instructorul IPC și durează două ore. Broșurile individuale de test sunt verificate și analizate cu participanții imediat după examen. Certificatele sunt acordate doar celor care au depășit baremul minim de punctaj de trecere.

Sesiune de curs pentru echipa ta

Sesiunile de curs pot fi personalizate după nevoile organizației, dar timpul minim necesar este de tot de două zile de instruire la clasă, plus o jumătate de zi pentru examen.

Pentru a discuta despre susținera unei sesiuni de curs CID în locația Dvs. și discounturi pentru mai mulți participanți, contactați-ne.

Inapoi la prima pagina

Valid HTML 4.0 Transitional

Romanian Top66


Rezolutie recomandata 1024 x 768 Toate Drepturile apartin L&G ADVICE SERV SRL - 2006